UGent in De Krook | Bekijk in je browser
Universiteit Gent
NIEUWSBRIEF UGENT IN DE KROOK
Februari 2021
Artificiële Intelligentie
Wat is de zin en onzin van Artificiële Intelligentie? Wat is vandaag al mogelijk? En wat staat ons in de toekomst te wachten?

De partners van De Krook en UGent Delta slaan de handen in elkaar voor een reeks publieksactiviteiten over dit onderwerp. Benieuwd naar het programma of interesse om iets op te zetten? Ontdek de mogelijkheden in deze nieuwsbrief.
Lees meer
Boekvoorstelling: AI en Maatschappij
Dinsdag 09-02-2021 - 19:00-21:00 - Online via Zoom
Wat is het belang van A.I. voor de samenleving? Ga mee op ontdekking met het boek 'Artificiële intelligentie & Maatschappij' en de bijhorende boekvoorstelling in De Krook. Met keynote van Erik Mannens en break-outsessies met o.a. Francis Wyffels, Stijn Baert, Wim Hardyns & Glen Joris.
Lees meer
Boekvoorstelling AI en Maatschappij
A.I. in literatuur
Doorlopend - De Krook
Verhalen over Artificiële Intelligentie hebben een sterke invloed op het publieke debat. Zelfdenkende computers vormen een onderwerp dat tot de verbeelding spreekt. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat er al heel wat fictie over A.I. bestaat. Benieuwd naar deze verhalen? De Krook stelde voor jou een selectie van boeken samen, om zowel de fictie als non-fictiekant van A.I. te ontdekken.
Lees meer
Verhalen over A.I.
Wetenschapscafé Online
Diverse dinsdagen - 19:45-21:15 - Online via Facebook De Krook
De Wetenschapscafés brengen wetenschap tussen pot en pint. Geen aula, geen monoloog, geen academische sfeer, maar wel onderzoekers die gemoedelijk vertellen over hun werk en passie. Met gratis te volgen online debatten over o.a. bitcoins, gezinnen anno 2021, A.I., opvoeding, biodiversiteit, etc.
Lees meer
Wetenschapscafé
Digistatie: Sociale Robots
Zaterdag 27/02/2021 - 10:00-12:00 - Online
Een robot als buddy? In deze digistatie nemen we een kijkje naar sociale robots. Wat is dat precies, zo’n robot? En hoe werkt die dan juist? Wat kan zo’n robot allemaal, en wat helemaal niet? En hoe kan je hiermee zelf aan de slag? Dankzij onze digistaties loop je nooit meer verloren in Computerland.
Lees meer
Digistatie: Sociale Robots
Boekvoorstelling: Mens versus Machine. Artificiële intelligentie ontrafeld.
Vrijdag 05/03/2021 - 19:30-21:00 - Online via Facebook De Krook
A.I. dringt aan een hoge snelheid ons dagelijkse én het bedrijfsleven binnen. Dit roept veel vragen op. Wat kan A.I. allemaal? Wat nog niet? En in hoeverre is AI écht intelligent? Mieke De Ketelaere (Program Director AI bij imec) brengt schoon volk mee om haar boek 'Mens versus machine' voor te stellen. Met o.a. Steven Latré, Lieven De Marez en An Jacobs.
Lees meer
Boekvoorstelling: Mens versus Machine
Digistatie: Meer inzicht in je migraine dankzij A.I.?
Zaterdag 24/04/2021 - 10:00-11:30 - Hopelijk live in De Krook
Heel wat mensen hebben regelmatig last van migraine. Waar die vandaan komt, is helaas vaak moeilijk te achterhalen. UZGent, de UGent en imec onderzoeken hoe A.I. kan helpen bij het nauwkeuriger identificeren van migraine-triggers. Wil je het zelf ook testen? We leggen het je uit tijdens deze digitstatie.
Lees meer
Digistatie: Migraine
Not frequently asked questions: A.I.?
Woensdag 05/05/2021 - 10:00-17:00 - De Krook
Not frequently asked questions: A.I. is een performance van Liesbet Hermans over niet vaak gestelde vragen over Artificiële Intelligentie. In een intieme setting krijgt het onuitgesprokene een plaats voor bekenden, onbekenden of toevallige passanten. De installatie heeft de vorm van een hedendaagse biechtstoel. De vraagsteller is onzichtbaar aanwezig. Binnenin kom je oog in oog te staan met de persoon aan de overkant. Een uitnodiging aan de stad en zijn bewoners om ruimte te geven aan het onbespreekbare.
Lees meer
Not Frequently Asked Questions: A.I.
Voor leerkrachten: Sociale Robots op School
Woensdag 21/04/2021 of Zaterdag 5 juni - De Krook
Tijdens deze workshop bouw en programmeren leerkrachten secundair onderwijs zelf een sociale robot, onder deskundige begeleiding van de UGent en Dwengo vzw. We verkennen de verschillende fases van het bouwproces en overlopen de mogelijkheden voor in de klas. We gebruiken goedkope, herbruikbare materialen.
Lees meer
Voor leerkrachten: Sociale Robots op School
Voorzieningen voor UGent-medewerkers in De Krook
Zalen boeken
Evenementen organiseren
Participatief onderzoek opzetten
fb in pt
www.ugent.be/dekrook
Maandelijkse nieuwsbrief voor alle UGent-medewerkers.
Meld je nieuws aan jeroen.bourgonjon@ugent.be